Silkeborg ligger naturskønt midt i Søhøjlandet omgivet af store skove, bjerge, søer og med beliggenhed helt ned til Gudenåen. Byen er derfor kendt som Danmarks Outdoor Hovedstad®, og som navnet antyder, er området fuld af fantastiske oplevelser for alle naturelskere.

I Silkeborg smyger skov og vand sig helt ind i byens hjerte. Tag på en hyggelige shopping tur i byens centrum med hyggelige butikker i en af Danmarks grønneste gågader, og hvor kultur og natur går i ét mange steder.

Mærk stemningen, når du på en cykel- eller vandretur bliver ført forbi Silkeborgs attraktioner og kulturelle perler via ”Silkeruten”, hvor du samtidig kan nyde de flotte udsigter, kuperet terræn og den skiftende natur både i og omkring Silkeborgs bymidte.

I Silkeborg får du også naturen helt tæt på, når du går rundt blandt skulpturer i skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad, eller når du besøger Museum Jorn, der huser Danmark næststørste kunstsamling. Og læg endelig et besøg forbi AQUA Akvarium & Dyrepark, hvor du vil opleve både den vilde danske natur og mange danske dyrarter – helt tæt på.

Klassikeren over alle oplevelser i Søhøjlandet er en tur med verdens ældste hjuldamper, Hjejlen, der tager dig med på en smuk sejlads mellem bakker og skove, hvor du undervejs kan stå af og nyde udsigten fra Himmelbjerget.

Paradislejren ligger 6,5 kilometer syd Silkeborg øst for Virklund, hvor der er mulighed for bl.a. indkøb, samt en badetur i den skønne Thorsø